© Layout by Julia E.

VINKKEJÄ WANHOILLE

16 January 2016

Multa kysyttiin jotain yksittäisiä kysymyksiä wanhoista ja siitä inspiroituneena päätin tehdä pienen vinkkilistan tuleville wanhoille. Mun prinsessapäivästä on kohta kaksi vuotta, joten kaikkea en tietenkään muistanut, mutta tässä kaikki ne päälimäisenä mieleen jääneet :
Untitled

♥ Ensimmäinen vinkki ei koske tämän vuoden wanhoja, mutta kannattaa hankkia KAIKKI ajoissa! Viimeistään joulukuussa on hyvä olla laukku ja korut ostettuna, sillä tammikuun puolella ei enää hopeisia timanttilaukkuja kaupoista löydy. Itse en tätä tietenkään silloin tajunnut. Tänä vuonna kiertäessä kauppoja joulukuussa näin melkein jokaisen kaupan hyllyllä ihania hopeisia laukkuja, joita ei tietenkään enää löytynyt tammikuussa!

♥ Kannattaa myös laittaa kaikki valmiiksi jo ainakin kaksi iltaa aikaisemmin. Itselläni jäi kaikki viimeiselle illalle ja kyllä siinä vaiheessa jo sen verran kova stressi iski päälle, että oli pakko vuodattaa muutamat kyyneleet. Tarkistakaa, että on varmasti shamppoota ja hammastahnaa sun muita jokapäiväisiäkin juttuja varmasti tarpeeksi edeltävää iltaa ja aamua varten. Meinaa jonkun suht turhankin jutun puuttuminen saattaa siinä jännitys/stressi tilassa aiheuttaa aikamoista...:D

IMG_5241

♥ Jos on tarkoituksena laittaa suihkurusketus, niin kannattaa käydä testaamassa sen toimivuus ja sävy etukäteen, jotta ei näytä sitten tärkeänä päivänä porkkanalta! Itse kävin solariumissa muutaman kerran, koska en uskaltanut ottaa riskiä suihkurusketuksen suhteen, vaan halusin varmistaa sen, että lopputulos on varmasti luonollinen.

♥ Myös kampaus ja meikki kannattaa testata ennen prinsessapäivää! Eli jos ajattelit mennä meikkaajalle ja kampaajalle, niin ehdottomasti koemeikki ja koekampaus ajat kannattaa varata! Itse suosittelen suhteellisen luonnollista meikkiä, jotta näyttää itseltään ja sen takia oli musta ihan hyvä vaihtoehto meikata itse. Säästyi rahaa ja olin tyytyväinen lopputulokseen. En voinut syyttää siitä ketään muuta kuin itseäni jos en olisi meikistä tykännyt. :D Taisin laittaa ihan vaan vaaleaa luomiväriä ilman mitään ihmeellisyyksiä eli aika perusmeikin.

Untitled

♥ Moni laittaa wanhoihin varmasti ripsienpidennykset ja yleensä varaa laiton edeltävälle päivälle, jotta ne ripset olisivat varmasti hyvät prinsessapäivänä. En kuitenkaan suosittele tätä vaihtoehtoa. Itselläni meinaa kävi niin, että sain ripsistä jonkinlaisen allergisen efektin... en oo IKINÄ ennen saanut sellaista, enkä oo myöskään sen kerran jäkeen saanut kertaakaan, mutta mun tuurilla se osui just tälle päivälle!! Aamulla herättyäni silmänaluset ja silmät punotti tosi pahasti, mutta en onneksi antanut sen vaikuttaa mun päivään ja se punotus onneksi meni jo ohi ennen päivätansseja.

♥ Jos on tiedossa jatkot, niin kannattaa laittaa jatkojen tavaratkin valmiiksi etukäteen. En myöskään suosittele jatkoille korollisia kenkiä, sillä pitkän päivän jälkeen kukaan ei jaksa hillua vielä illan verran koroissa. Sanon minä, jolla on kyllä aina korkokengät päällä, mutta tuona päivänä jotkoilla hengailin uggeissa :D

Untitled

♥ Kannattaa varata mukaan lankaa, neulaa ja hakaneuloja, sillä tansseissa voi sattua ja tapahtua vaikka mitä!

♥ Monet ovat wanhoina jo täysi-ikäisiä ja todennäköisesti nauttivat hieman alkoholia kyseisenä päivänä. Kannattaa nauttia sitä maltillisesti, ettei menisi koko oma päivä, mutta myöskin parin päivä pilalle örveltämisen takia.

♥ Muistakaa ottaa kuvia, mutta älkää stressatko kuvien otosta liikaa! Meillä jäi kuvien ottaminen vähemmälle, mikä ehkä hiukan harmittaa näin jälkeenpäin, mutta ei se mitään! Hyvät muistot kuitenkin jäi, niin se saa riittää!
Untitled
♥ Täällä salossa on tapana kierrellä kouluja ja syöttää pilttiä muille. Viime vuosina on kuitenkin yleistynyt myös kermavaahdon syöttö ja itse tykkäsin tästä paljon enemmän. Se oli paljon helpompaa, kuin piltin ja lusikoiden kanssa säätäminen. Joten varaa mukaan myös reilusti kermavaahtoa! Itselläni oli kaksi kermavaahto purkkia ja ne ei kyllä riittänyt! Mielummin jää sitten ylimääräistä herkkua!

♥ Vaikka päivä onkin kiireinen, niin muista kaikesta huolimatta kuitenkin syödä ja juoda!

♥ Me ei menty isoille jatkoille wanhojen jälkeen, vaan päätettiin oman pienen porukan kanssa varata mökki ja viettää siellä jatkot viikonlopun ajan! Oli kyllä erittäin hyvä päätös se, sillä kokopäiväisten tanssien jälkeen ei jaksettu hirveen pitkään valvoa, mutta meillä oli sitten ainakin koko seuraava päivä/yö aikaa vielä juhlia!

Untitled

♥ Vaikka joku ei menisikään putkeen ja näyttäisit aivan kamalalta, niin muista olla silti positiivinen ja olla miettimättä negatiivisia asioita! NAUTI, sillä se ihana prinsessapäivä on vain kerran elämässä! Ja kokemus ainakin itselläni on varmasti sellainen, mitä tulen aina muistamaan!

HYMYILE! Hymy tuo itsellesi, mutta myös ympärillä oleville hyvän mielen. Ja tanssiminenkin näyttää paremmalta kun teet sen positiivisella asenteella. Musta on aivan kamalaa katsoa wanhojen tansseissa ihmisiä, jotka eivät hymyile ja näyttävät siltä etteivät he nauti! Hymy pelastaa ne väärin tehdyt/unohtuneet tanssiaskeleetkin, joten hymyähymyähymyä!

Toivottavasti teillä kaikilla tulevilla wanhoilla tulee olemaan oikein ihana ja unohtumaton päivä!♥


19 comments:

  1. Kiitos näistä vinkeistä, nyt on helpompi varautua kaikkeen mahdolliseen ja mahdottomaan! :D Diabeetikkoa tuo syömisten rytmittäminen jänskättää, joten varmaan pitää varautua jonkinlaisella eväsvarastolla...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mulla ei ruoka oikein meinannut tuolloin oikein maistua ku jännitin ihan sikana, mutta hyvin mä kuitenkin selvisin, ku yritin väkisin edes pikkasen juoda ja syödä :D

      Delete
    2. Itellä vähän samat mietteet ton diabeteksen takia, mut musta tuntuu et pärjään trippivarastolla laukussa oikeen hyvin :D jännittää jo ihan sikana, mut kivaa siitä varmasti tulee :)!

      Delete
  2. Mullakin tansseista tulee kohta pari vuotta täyteen, ja apua kun se aika menee nopeesti :( Tanssisin wanhat ehottomasti uudestaan, jos voisin! <3 ja joo toi lanka ja neula on kyllä must! Mulla lähti vähän laskoksia jo ennen tanssien alkua plus niiden aikana. Ilman lankaa ja hakaneuloja oisin ollu tuplasti enemmän paniikissa :D oivoi ihanat wanhat!<3 ja ihana tää postaus, varmastikin hyödyllinen monelle!:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitoksia! ♥ ja itekki kokisin ton päivän uudestaan vaikka HETI! :D

      Delete
  3. mulla onkin wanhat ens vuonna niin tää tuli sopivasti! :) voin vaan kuvitella miten ihana päivä (kaikesta stressistä huolimatta) se tulee olemaan.

    http://emma-koo.blogspot.fi

    ReplyDelete
  4. Mun pitikin tossa yks päivä laittaa sulle pari kysymystä wanhoista mutta se jäi, niin tää postaus tuli tosi hyvään väliin, haha!
    Eli ekana, mistä ostitkaan ton sun ihanan mekon? Kun jollen ihan väärin muista nii eikö se ollu niin että toi on ihan uniikki?
    Ja sitten, miten pääsit sillon mukaan suunnittelemaan sitä omaa tanssia wanhoihin? Itellä meinaan vasta tulossa wanhat niin ois mielenkiintoista tietää!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mekko on Zazabellasta :) ja hmm... meijän omatanssin kanssa alko tulla jo aika kiire, kun kukaan ei oikein saanut mitään aikaiseksi ja yks ilta päätin sit tehdä musiikin valmiiksi ja alettiin sitä sit kavereiden kanssa yhdessä suunnitella :)

      Delete
  5. Kiitos vinkeistä!! :)

    ReplyDelete
  6. Voi vitsit mekkotrendi on muuttunut prameammaksi niistä ajoista kun olin itse silloiselle poikaystävälle parina :'D

    Hyviä vinkkejä, etenkin tuo kaiken hommaaminen ajoissa. Itse alleviivaisin erityisesti tuota hymyilemistä tanssin aikana, on aika karua katsottavaa kun kauniit prinsessat ja prinssit tanssahtelee naama kaksinkerroin. Toki jännitys voi vetää keskittyneen ilmeen ja suupielet alaspäin, mutta ei se askeleiden täydellinen muistaminen ole niin justiinsa. Etenkin naisilla niitä askeleita ei edes nää pitkien helmojen alta, kunhan vähän hyppelehtii ja liikkuu edes oikeaan suuntaan niin avot :)

    ReplyDelete
  7. haha en oo kyllä koskaan kuullut tollasesta pilttipurkki/kermavaahto perinteestä.. :D jännä. mutta oivoi kuinka aika menee nopsaa, omistakin wanhoista jo pari vuotta!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mullekin tää kermavaahtojuttu on ihan tuntematon perinne. Omalla koululla käytiin myös tanssimassa pienemmissä kouluissa, vanhainkodissa ja muissa paikoissa, mutta ymmärsinkö oikein että te kirjaimellisesti syötätte kermavaahtoa katsojille? :D

      Delete
    2. ei katsojille :D vaan me tehdään niin, et aamulla käydään lukiolla tanssimassa yks vai kaks tanssia ja sen jälkeen lähdetään kaveriporukoissa kiertelee ylä- ja ala-asteita ja syötetään niille lapsosille pilttiä ja kermavaahtoa, sekä käydään moikkaamassa vanhoja opettajia. Sit 12 aikaa meillä on isossa Salonhallissa päivätanssit, niiden jälkeen kaikki suuntaavat yleensä porukoissa syömään ja sitten kuuden aikoihin illalla on vielä ne iltatanssit, jonne kaikkien sukulaiset tietenkin raahautuu katsomaan! ja iltatanssien jälkeen JATKOOOT ♥

      Delete
  8. Kiitos hyödyllisestä postauksesta, wanhoihin enää kuukausi aikaa nii alkaa jo vähän jännittää... onneks mulla on jo kaikki hommattuna ja näin ni ei tarvii sen takia stressata :) varmasti tulee huikee päivä!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ihan varmasti! Paljon tsemppiä tansseihin! ♥

      Delete